Wie ben jij?wie ben jij

Rare vraag he, je weet toch wie je bent. Dat klopt ook, maar je kunt talenten en kwaliteiten hebben waar je jezelf niet van bewust ben. Een talent of kwaliteit hoeft niet altijd in iets fysieks te zijn. Het kan ook om een eigenschap zijn die je hebt wat mensen prettig vinden. Bijvoorbeeld dat je sensitief en empatisch bent ingesteld waardoor mensen zich heel snel op hun gemak voelen bij jou  en zichzelf bloot geven.

Met wie ga jij om? Wat is jouw blauwdruk?

Iedereen heeft verschillende blauwdrukken van andere mensen, die creeeren samen jouw eigen blauwdruk. De persoon wie jij bent. Als je kijkt bijvoorbeeld naar de blauwdruk van je ouders. Grote kans dat jij deze blauwdruk onbewust hebt overgenomen. Er is onderzoek gedaan naar het verschil van opvoeding tussen rijke succesvolle ouders en kinderen, en arme niet succesvolle ouders en kinderen. De kinderen uit de rijke gezinnen , nemen vaker risico’s met geld om geld te verdienen. Kinderen uit arme gezinnen, zijn vooral bezig om te overleven en zijn gespecialiseerd in het rondkomen met het geld wat ze hebben. Beide is niet goed of fout, alleen de kinderen uit het rijke gezin hebben meer kans om later ook succesvol te worden dan de kinderen uit het arme gezin. UItzonderingen natuurlijk daargelaten, we blijven mensen ? En het kan ook zijn dat een kind zich juist afzet tegen de blauwdruk van zijn ouders en daardoor succesvol wordt of juist niet.

Ga jij met succesvolle mensen om zul je sneller kansen en mogelijkheden zien die succesjes voor je kunnen opleveren , dan dat je met mensen omgaat die daar totaal niet mee bezig zijn. Als we uit de pas lopen bij de mensen uit onze omgeving, zullen de dingen die we willen abnormaal of ongebruikelijk lijken. Er is geen klik. Mensen zijn gemaakt om zich aan te passen aan de mensen in hun omgeving. We zijn kudde dieren. Ga dus op zoek naar mensen die jou kunnen helpen met het behalen van je doelen, of hetzelfde willen doen wat jij ook leuk vindt.  Heb jij iemand in je omgeving waar je tegenop kijkt? Die een voorbeeld voor je is. Kijk eens hoe hij of zij doet waar men goed in is. Leer van hun. Ga met ze om en leer meer soortgelijke mensen kennen met dezelfde interesses. Stel je eigen hulptroep of kweekvijver samen om te leren van elkaar. Elkaar te steunen en te helpen.

Vergeet niet dat jij kunt kiezen bij welke groep je wilt horen.

Persoonijkheidstesten en invulschema’s

Er zijn allerlei testen die je kunt doen om inzicht te krijgen over jezelf. Wat voor soort persoon je bent. Hoe jij waarschijnlijk zult reageren op bepaalde situaties. Altijd handig om te weten. Heb jij een hoog EQ of IQ, ben je stressbestendig, overzie je alles. Wat zijn goede eigenschappen van je, en welke eigenschappen zou je nog voor jezelf kunnen verbeteren. Meten is weten.Op de onderstaande links kun je klikken per persoonlijkheidstest. Je krijgt eerst een pagina met informatie over deze test en daarna kun je doorklikken naar een andere site om een gratis test te maken. Have fun.

Wil je meer testen maken om inzicht te krijgen over jezelf. Ga naar 123test.nl , een site waar je genoeg testen kunt maken. Have Fun!