Wat wil jij nou ?wat wil jij nou

Leven is leren. Elke vraag die jij stelt is een mogelijkheid tot nieuwe kennis. Men zegt wel eens: Kennis gaat niet om het alleen weten, maar ook om het vermogen te hebben de kennis te gebruiken.

Zelfkennis is belangrijk. Een van de grootste uitdagingen is inzicht in jezelf hebben. Wie jij bent. Waar jij voor staat. Waar jij vandaan komt. Welke vooroordelen, beperkingen, normen en waarden jij hebt. Door jezelf te leren kennen, geef jij jezelf een basis. Een uitgangspunt in jouw leven. Je weet wie jij bent, wat jij wilt, wat belangrijk is en waar jouw sterke en zwakke punten liggen.

Denk na over waar jij staat in het leven en over de vraag of je alles uit het leven wilt halen wat er inzit. Persoonlijk geloof ik dat investeren in jezelf jou zoveel (meer) oplevert. Het maakt je wie jij bent, geeft jou energie en kracht om jouw doelen te kunnen bepalen en er voor te gaan.

Durf ook te falen. We leren ons hele leven. Wij bevinden ons allemaal in een leerproces en het maken van fouten is daar een onderdeel van. Dus doe jouw werk en durf te falen. Maak fouten. Fouten maken mag, sterker nog: fouten maken moet. Alleen daar kun jij van leren.

Het is belangrijk dat jij je persoonlijk kunt ontwikkelen en kunt aanleren wie jij bent, wat jij wilt, hoe jij doelen leert behalen en wat jouw sterke en zwakke kanten zijn.

De vier stappen

Bewustwording Doelen stellenTijdsmomenten inbouwenDoen

Zoals al eerder gezegd, jouw uitstraling maakt het verschil al bij het eerste contact. Ben jij met jouw uitstraling makkelijk benaderbaar of houden mensen afstand bij je. Als dit zo is, hoe komt dit dan? Komt dit door jouw lichaamshouding of gezichtsuitdrukking? Stel jij je actief of passief op naar de mensen? Wij mensen oordelen snel en vaak veel te vroeg.

Zodra wij geoordeeld hebben, passen wij daar ons gedrag op aan. Wij doen dit verbaal of non-verbaal. Non-verbaal zeggen we vaak veel meer, door onze houding en gezichtsuitdrukking. Zorg voor een pro actieve energieke houding naar anderen toe. Wees vriendelijk en luister goed naar wat iemand jou vertelt.

Alles wat hier verteld wordt is jou bewust te maken van hoe jij het verschil kunt maken in de omgang met anderen. Gebruik dit om je bewust te worden van jouw eigen talenten en kwaliteiten. Stel elke dag een doel wat jij wilt behalen. Doelen stellen helpt om ze uit te laten komen. Of jij nu doelen stelt voor op jouw werk of voor thuis, mensen die doelen voor zichzelf gesteld hebben, zijn vaak succesvoller dan mensen die dat niet doen.

Bouw tijdsmomenten in om jouw doel te volgen, waar jij op dat moment staat of wat jij nog wilt / moet veranderen of aanpassen om jouw doel wel te behalen. En het belangrijkste: ga het DOEN! De meeste mensen dromen van allerlei zaken die ze willen hebben of doen. Ga het DOEN en zet de verandering in gang!

Creëer je eigen succes. Jij bent zelf verantwoordelijk voor de keuzes die jij maakt. Succesvolle mensen zijn niet ineens succesvol. Wat we vaak zien is het eindstadium. Het traject ervoor ken jij niet. Maak voor jezelf het verschil. Terwijl jij misschien elke avond tv zit te kijken, zit een ander te leren en verrijkt zijn kennis. Door die kennis en persoonlijke groei kan de ander (grote) stappen maken. Wat jij doet lijdt tot niets anders dan een gezellige avond. De ander is bezig zaadjes te planten om te kunnen groeien. Elk gevolg heeft een oorzaak. Elke oorzaak heeft een gevolg. Hier is alles naar te herleiden.

Maak het verschil voor jezelf door jouw kennis te verbreden. Ga persoonlijk groeien!   Waar groei jij naar toe?

E-book HetdraaitomJOU!

In dit E-book leer jij hoe je het beste uit jezelf kan halen. Een ervaring/ beleving laat altijd een indruk achter. Het wordt een herinnering. Dit kan een positieve of negatieve zijn. Ervaringen worden gevormd door alles wat we zien, voelen, horen, ruiken en/of proeven. Laat dit een ervaring/ beleving worden voor jou waar jij heel je leven nog wat aan hebt en jou verder brengt….

 

Klik hier voor het E-book HetdraaitomJOU!