Gratis Iq test gratis iq test

Gratis iQ test. Wil je weten hoe hoog je IQ is. Doe de onderstaande test en je weet het.

Wat is IQ?

De afkorting IQ staat voor de term Intelligentie Quotient. Maar wat is IQ dan? Het IQ is een maat voor hoe intelligent je bent en wordt uitgedrukt in een getal. Iemands IQ kun je berekenen door bij die persoon een intelligentietest af te nemen. Het gemiddelde IQ is 100. Heb je een hogere score dan 100 dan ben je dus slimmer dan de gemiddelde persoon, heb je een lagere score dan ben je (wat) minder slim.  Ons brein is voortdurend in ontwikkeling. Heel je leven leer je. Je kunt je IQ dus trainen en laten groeien. Dit doe je door kennis te vergaren, en door omgevingsfactoren. Wat je leest en wat je in je omgeving meemaakt wordt opgeslagen in je brein. Vaak bewust maar heel veel kennis neemt je brein ook onbewust op in het onbewuste geheugen. Deze kennis borrelt weer op op het moment dat je een vraag stelt aan jezelf. Het bewuste geheugen heeft een kleine capaciteit. Het onbewuste geheugen heeft een hele grote capaciteit. Stel maar eens een vraag aan jezelf, het onbewuste geheugen gaat dan voor je aan de slag. Heel vaak krijg je dan opeens een eureka moment. Of je hebt een vraag waar je in het begin geen antwoord op weet. Een tijdje later krijg je dan opeens die briljante ingeving met het antwoord. Herken je dit. Wel eens een keer zoiets meegemaakt? Nou dat is je onbewuste geheugen dit jou het antwoordt geeft op je vraag.

Is het erg als je een laag IQ hebt, kun je dan bijvoorbeeld niet succesvol zijn. Nee hoor, wees niet bang. Je hebt namelijk ook nog EQ. Emotioneel Quotient. Het kan best zijn dat iemand met een heel laag IQ een heel hoog EQ heeft waardoor deze persoon toch succesvol is. Als je heel slim bent maar je mist de klik om goed te kunnen communiceren kan dat een reden zijn dat iemand met een hoog IQ toch niet succesvol is. Deze persoon wordt dan niet goed begrepen omdat hij of zij een laag EQ heeft.  Een handelaar of verkoper bijvoorbeeld kan een heel laag iq hebben,  Hij kan echter wel goed praten en mensen overtuigen om zijn producten of diensten af te nemen. Doordat hij alles kan aanpraten en verkopen is hij toch een succesvol persoon.

IQ zegt dus niet alles, er zijn meerdere eigenschappen, talenten die ervoor kunnen zorgen dat je toch succesvol bent of word. Je kunt persoonlijke eigenschappen hebben ( EQ )die in een bepaalde omgeving goed tot zijn recht komen waardoor jij door die eigenschap succesvol wordt in die omgeving. Klik hier voor meer informatie over EQ

Doe hier gratis IQ testen.