E-book communicatie voor JOU!

E-book communicatie, vol met informatie en uitleg over communiceren.

Wat is communicatie ?e-book communiceren

Onze hele wereld, alles wat wij doen heeft te maken met Communicatie.

Dit gebeurt door radio, televisie en kranten, dingen die je waarneemt en hoort en hoe je daar op reageert.

Communicatie zou je kunnen omschrijven als: Een proces waarbij iemand informatie overdraagt aan een ander. Communicatie is dus een proces, omdat er steeds een wisselwerking bestaat tussen iemand die een boodschap uitzendt en de reactie van de persoon die de boodschap ontvangt.

Wat houdt die boodschap nu in?

Is dit alleen het spreken en luisteren naar elkaar? Zeer zeker niet! Er komt veel meer bij kijken. Als wij praten is dat één van de communicatiemiddelen die wij gebruiken.

Ons gedrag ondersteunt de woorden die wij zeggen of juist de woorden die wij niet uiten. Het kan zelfs in strijd zijn met de woorden die je zegt.

Als wij praten, in gesprek zijn, noemen wij dat mondelinge of verbale communicatie. Alles er omheen, ons gedrag, houding en uitstraling wordt non verbale communicatie genoemd.

Bij alles wat wij doen of zeggen maken wij gebruik van ons gedrag. Het is niet iets wat je uit kan schakelen. Je gedraagt je altijd. Ook als je niets doet, gedraag je je toch op een bepaalde manier.

Ons gedrag ondersteunt de woorden die wij zeggen, maar als ons gedrag tegenstrijdig is aan het gesproken woord, krijg je tegenstrijdige signalen die afbreuk kunnen doen aan hetgeen jij aan het vertellen bent. Degene die de boodschap ontvangt, reageert zowel met woord als met gedrag, er is dus sprake van interactie. Je zou ook kunnen stellen dat communicatie voortdurende gedragsverandering is.

In het E-book wat ik heb gemaakt krijgt u uitleg over verbale en nonverbale communicatie, feedback krijgen en geven. Informatie over houding en lichaamstaal.

 

Koop het E-book Communicatie voor slechts € 2,95

Klik op Ideal logo, betaal veilig via Ideal en je kunt daarna direct het E-book downloaden.