Affiliate marketing, wat is dat nou?

Affiliate Marketing affiliate marketing

Affiliate Marketing werkt eigenlijk een beetje hetzelfde als Google, alleen de manier van adverteren is anders omdat je uit verschillende advertentie vormen kunt kiezen. Kies je voor grote banners of  alleen tekstlinks op je pagina? Deeplinken is mogelijk dan kun je rechtstreeks naar een product linken. Voor dit doorlinken krijg je een vergoeding. Er zijn een aantal grote affiliate programma’s waar je gebruik van kunt maken. Aanmelden bij deze programma’s is gratis en het is voor zowel bedrijven alsook voor particulieren. De vergoedingen kunnen per programma wisselend zijn.

Bij sommige programma’s krijg je een kleine vergoeding als iemand op een link klikt. Het kan ook zijn dat je een vergoeding krijgt, een % van de omzet als een bezoeker via jou een aankoop doet bij het bedrijf wat je promoot. De diversiteit van bedrijven is enorm. De grote bekende bedrijven zijn vertegenwoordigt zoals bijvoorbeeld , Kijkshop, We, Mediamarkt . Niet alleen winkels maar ook verzekeringsbedrijven , hypotheken, tijdschriften en eigenlijk te veel om op te noemen. Je kunt binnen deze programma’s een keuze maken welk bedrijf je op je website wilt promoten.

Je kunt je dan aanmelden bij dat bedrijf als affiliate partner. Bij sommige bedrijven krijg je meteen groen licht en kun je dat bedrijf gaan promoten. Andere bedrijven controleren eerst je website of ze je wel een geschikt e partner vinden om hun bedrijf te promoten. Dit duurt meestal even voordat je daar antwoord op krijgt. Wordt je afgewezen kun je dat bedrijf niet promoten en al zou je een banner op je website plaatsen en er vindt een verkoop plaats , krijg je daar geen vergoeding voor.

Via de statistieken van het Affiliateprogramma kun je volgen hoeveel mensen op bepaalde links geklikt hebben. Je krijgt ook informatie over welke links en banners goede klikratio’s hebben en dus interessanter kunnen zijn om op je website te zetten ten opzichte van andere reclame banners.

Je kunt dus uit reclamemateriaal kiezen. Er wordt dan een link voor je aangemaakt waar jou id code inzit zodat men weet welke website de bezoeker heeft doorgestuurd. Staat de link online hoef je verder niets te doen. Je kunt heel actueel met bepaalde acties van winkels en bedrijven zo mee doen om extra inkomsten te krijgen.

Een klein nadeel heeft het partnerprogramma wel. Het is een komen en gaan van adverteerders, hou het overzichtelijk voor je waar welke links staan zodat je deze kunt verwijderen op het moment dat een bedrijf er voor kiest om te stoppen met een affiliate programma. Tegenwoordig krijg je vaak van de affiliate programma’s wel door welke links stoppen .

Indien je een hele goede website hebt kan het zijn dat bedrijven aparte afspraken met je willen maken zodat je een hogere vergoeding krijgt dan de rest. Altijd leuk om zo n bericht te krijgen.

Enkele affiliate programma’s zijn

http://www.zanox.com

http://www.tradetracker.nl

http://www.tradedoubler.com

http://www.daisycon.com

http://www.affiliate4you.nl

Wil je meer weten over affiliate marketing en handige nieuwtjes tips en tricks ontvangen, hou de website in de gaten. Op regelmatige basis worden hier nieuwe berichten geplaatst met informatie.